orgoványi fiatalok csoportja

Kezdetek

Sokunk számára célkitűzés, hogy hagyjunk valami maradandót, továbbá valamilyen módon hálával tekintsünk az iránt a hely iránt, ahonnan származunk. Ne csak kritizáljunk, hanem tettekkel bizonyítsuk rátermettségünk: ezek az alapértékek ihlették 2019 augusztusában Újvári Fanni ötletét, az Orgoványi Fiatalok Csoportjának a létrehozását.

Az élet hatalmas igazsága azonban, hogy egyedül nehéz hegyeket mozgatni. Szerencsére Gál Szilviával az azonnali egyetértés jelentett alapot az OFI keretének megalkotásához: egy ilyen helyen, mint Orgovány, szükség van egy fiatalokat összefogó közösségre, ahol bárki jól érezheti magát, részt vehet programok megvalósításában, valamint úgy érezheti, hogy a tette a faluközösség javára válhat. Külön kiemelendő, hogy Orgoványon a fiatalok egy olyan csoportja képviselteti magát, akik összefogás tekintetében egyedülálló magatartást tanúsítanak.

Az első gyűlésen az ellátogatók létszámából talán azt érezhettük volna, hogy a hegydöngetés mégsem lesz annyira egyszerű, de ahogyan a hegymászó is az életéért küzd az Everesten, úgy a mi lelkesedésünk sem törhet meg az első csalódás után, és nem is tört meg.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük